Expertteam presenteert Outlook voor een klimaatneutraal energiesysteem

03-04-2023

Op 12 april is het zover: dan presenteert het onafhankelijke Expertteam Energiesysteem 2050 zijn Outlook Energiesysteem 2050 aan minister Rob Jetten van Klimaat en Energie.

Het rapport schetst de weg naar een klimaatneutraal energiesysteem in Nederland in 2050 en vormt de basis voor het Nationaal Plan Energiesysteem 2050.

Naast de presentatie van de Outlook presenteert ook de Inwonerraad Energie haar advies over de voorwaarden voor het toekomstige energiesysteem aan minister Jetten. Dit advies is voortgekomen uit vier bijeenkomsten van een representatieve groep burgers uit alle hoeken van het land.

De perspresentatie vindt plaats op 12 april van 9:30 uur tot 11:30 uur in Nieuwspoort, Bezuidenhoutseweg 67, 2594 AC Den Haag. Journalisten zijn van harte welkom om aanwezig te zijn en vragen te stellen.

Het Expertteam bestaat uit een diverse groep van onafhankelijke energie-experts, economen, bedrijfskundigen en gedrags- en maatschappijwetenschappers. De leden hebben geen directe belangen in organisaties of bedrijven die zich bezighouden met bijvoorbeeld energie-infrastructuur of het opwekken van (duurzame) energie.

Journalisten kunnen onder embargo de Outlook, het advies van de Inwonerraad en het persbericht ontvangen. Neem hiervoor contact op met Marjet Heins, contactpersoon voor de pers namens het Expertteam. T: +31 (0)6-53 93 05 53 of info@buitendelijntjescommunicatie.nl.

Afbeeldingen

Contact

Per 22 april 2023 is het Expertteam Energiesysteem 2050 niet meer actief. Heb je een vraag aan een van de leden? Neem dan contact met hen op via hun LinkedIn-pagina. 

 
Cookie-instellingen